Ανάκτηση Δεδομένων

Εξειδίκευση, εχεμύθεια και ταχύτητα, η συνταγή για επιτυχημένη ανάκτηση δεδομένων

Η ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμμένα μαγνητικά μέσα πραγματοποιείται από εξειδικευμένους τεχνικούς

Ανάκτηση Δεδομένων - Ανοικτός Δίσκος

Η ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμμένα μαγνητικά μέσα είναι μια σειρά διαδικασιών που επιτρέπουν την ανάκτηση πληροφοριών από μαγνητικά μέσα που έχουν υποστεί βλάβη. Τα μαγνητικά μέσα περιλαμβάνουν σκληρούς δίσκους, δίσκους SSD, μονάδες flash, κάρτες μνήμης και δισκέτες (και όμως, ακόμα κάποιοι της χρησιμοποιούν).

Όταν ένα μαγνητικό μέσο υποστεί βλάβη, μπορεί να είναι δύσκολο ή αδύνατο να διαβαστούν τα δεδομένα που περιέχει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανάκτηση δεδομένων μπορεί να είναι η μόνη λύση για να αποκτήσετε πρόσβαση στις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο μέσο αυτό.

Η ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμμένα μαγνητικά μέσα είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί ειδικές γνώσεις και εξοπλισμό. Τα μαγνητικά μέσα, όπως οι σκληροί δίσκοι, οι κάρτες μνήμης και οι δίσκοι CD/DVD, είναι ευαίσθητα σε ζημιές, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια δεδομένων.

Εάν τα δεδομένα σας έχουν καταστραφεί, είναι σημαντικό να μην επιχειρήσετε να τα αποκαταστήσετε μόνοι σας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκτησης δεδομένων μπορεί να επιδεινώσει τη ζημιά και να κάνει την ανάκτηση πιο δύσκολη ή αδύνατη.

Η ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμμένα μαγνητικά μέσα πραγματοποιείται από εξειδικευμένους τεχνικούς, οι οποίοι διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και την εμπειρία για να πραγματοποιήσουν την διαδικασία με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

 

Ανάκτηση Δεδομένων

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες καταστροφής δεδομένων

Χωρίζοντας τις περιπτώσεις σε 3 βασικές κατηγορίες, οι πιο συνηθισμένες αιτίες καταστροφής δεδομένων από μαγνητικά μέσα είναι:

Φυσικές καταστροφές

Λογισμικό

Ανθρώπινα λάθη

Ανάκτηση Δεδομένων

Οι λόγοι εξάρτησης της επιτυχίας της ανάκτησης δεδομένων

Η επιτυχία της ανάκτησης δεδομένων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

01Παράγοντας

Η σοβαρότητα της βλάβης στο μέσο αποθήκευσης.
Όσο πιο μεγάλη ή σοβαρή είναι η βλάβη, τόσο πιο δύσκολη και χρονοβόρα είναι η ανάκτηση των δεδομένων.

02Παράγοντας

Η φύση των δεδομένων που έχουν χαθεί.
Τα δεδομένα που είναι κρυπτογραφημένα ή κλειδωμένα με ειδικά κλειδιά κρυπτογράφησης είναι πιο δύσκολο να ανακτηθούν.

03Παράγοντας

Η εμπειρία της εταιρείας ανάκτησης δεδομένων.
Οι έμπειρες εταιρείες ανάκτησης δεδομένων έχουν την τεχνολογία και τις γνώσεις που απαιτούνται για να αυξήσουν τις πιθανότητες ανάκτησης των δεδομένων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ανάκτηση δεδομένων δεν είναι εγγυημένη, ακόμα και αν οι πιθανότητες είναι υψηλές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η βλάβη στο μέσο αποθήκευσης μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε να καθιστά αδύνατη την ανάκτηση των δεδομένων.

Ανάκτηση Δεδομένων

Συμβουλές για να αυξήσετε τις πιθανότητες ανάκτησης των δεδομένων σας

Εάν έχετε χάσει δεδομένα, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων το συντομότερο δυνατόν. Η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανάκτησης των δεδομένων σας.

Μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε το μέσο αποθήκευσης.

Μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε το μέσο αποθήκευσης. Η χρήση του μέσου αποθήκευσης μπορεί να επιδεινώσει τη βλάβη και να μειώσει τις πιθανότητες ανάκτησης των δεδομένων.

Φτιάξτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά.

Φτιάξτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας θα σας βοηθήσει να τα ανακτήσετε σε περίπτωση απώλειας.

Επιλέξτε μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων με εμπειρία.

Επιλέξτε μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων με καλή φήμη και εμπειρία. Η ανάθεση της ανάκτησης των δεδομένων σας σε μια έμπειρη εταιρεία μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανάκτησης των δεδομένων σας.

Η διαδικασία ανάκτησης δεδομένων μπορεί να είναι δαπανηρή και χρονοβόρα, αλλά μπορεί να είναι η μόνη λύση για την ανάκτηση σημαντικών δεδομένων.

Ανάκτηση Δεδομένων

Εξειδίκευση και ταχύτητα, η συνταγή για επιτυχημένη ανάκτηση δεδομένων

Κάθε απόπειρα διόρθωσης του σφάλματος από ΜΗ εξειδικευμένο τεχνικό, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του μαγνητικού μέσου και την ανάκτηση των δεδομένων σας αδύνατη ή κατά πολύ ακριβότερη και χρονοβόρα.

Ειλικρινά, σας προτρέπουμε σε συχνή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (Backup), ώστε σε περίπτωση που έρθετε αντιμέτωποι με προβλήματα αποθηκευτικών μέσων να τα ξεπεράσετε με μια απλή αντικατάσταση του αποθηκευτικού μέσου και επαναφορά του αντιγράφου ασφαλείας σας.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει επίσης να προσεχθεί και να ελεγχθεί από την πλευρά του πελάτη είναι η εχεμύθεια. Δηλαδή η εξασφάλιση του πελάτη ότι από την πλευρά των τεχνικών δεν θα γίνει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ παράτυπη χρήση των δεδομένων του. Για τον λόγο αυτό και κατά την παραλαβή του ελαττωματικού μέσου υπογράφεται και από τις δύο πλευρές ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο εξασφαλίζει αυτόν ακριβώς τον κανόνα.

Ανάκτηση Δεδομένων

Η διαδικασία ανάκτησης δεδομένων μπορεί να είναι δαπανηρή και χρονοβόρα, αλλά μπορεί να είναι η μόνη λύση για την ανάκτηση σημαντικών δεδομένων.

Ζητήστε να σας Καλέσουμε ή Καλέστε μας στο 215.215.6005

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Scroll to Top