Διακομιστές - Servers

Η κινητήρια δύναμη πίσω από τις ψηφιακές λύσεις μιας επιχείρησης

Επιλέγοντας ένα διακομιστή – server, σίγουρα επιτυγχάνετε μείωση κόστους, αποτροπή καταστροφών, απλοποίηση εργασιών, αύξηση παραγωγικότητας
Διακομιστές – Servers – Dell Server Logo
Διακομιστές - Servers - Servers

Εξυπηρετητής ή διακομιστής ή server είναι υλικό ή/και λογισμικό που αναλαμβάνει τον ρόλο να παρέχει διάφορες υπηρεσίες “εξυπηρετώντας” πελάτες (clients).

Γενικότερα είναι ένας υπολογιστής που εκτελεί κυρίως προγράμματα εξυπηρετώντας πελάτες συνεχόμενα 24 ώρες την ημέρα 365 ημέρες τον χρόνο.

Αποτελούν ουσιώδη στοιχεία στον ψηφιακό κόσμο της σύγχρονης επιχείρησης. Πρόκειται για υπολογιστικά συστήματα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά παρέχοντας υπηρεσίες και πληθώρα πλεονεκτημάτων για τη λειτουργία της εκάστοτε επιχείρησης, κατέχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί μια επιχείρηση ώστε να επιτύχει οργάνωση και ταχύτητα εκτέλεσης διεργασιών.

Αποτελούν εξειδικευμένους υπολογιστές που λειτουργούν ως κεντρικοί κόμβοι για την αποθήκευση, τη διαχείριση και την παροχή πληροφοριών και υπηρεσιών σε ένα δίκτυο.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρουν είναι πολλά και σημαντικά.

Διακομιστές - Servers

Απρόσκοπτη λειτουργία, ασφάλεια, αποτελεσματική διαχείριση δεδομένων

Ασφάλεια δεδομένων: Είναι ελεγχόμενοι από την μηχανογράφηση της εκάστοτε επιχείρησης και επιτρέπουν τον περιορισμό της πρόσβασης μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες. Αυτό εξασφαλίζει την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων της επιχείρησης από ανεπιθύμητες εισβολές.

Ταχύτητα και επιδόσεις: Μπορούν και παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις εξειδικευμένες εφαρμογές και τα δεδομένα της επιχείρησης, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική λειτουργία.

Αξιοπιστία: Μπορούν να σχεδιαστούν για να παρέχουν υψηλή διαθεσιμότητα και αποδοτικότητα, εξασφαλίζοντας ότι οι εκάστοτε επιχειρηματικές διαδικασίες δεν διακόπτονται λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Εύκολη διαχείριση: Επιτρέπουν στην επιχείρηση να έχει πλήρη έλεγχο και διαχείριση των υποδομών της, καθιστώντας αρκετά ευκολότερο τον έλεγχο των πόρων της.

Εξοικονόμηση κόστους: Η χρήση τους μπορεί να εξοικονομήσει πολλαπλά κόστη συγκριτικά με την αγορά υπηρεσιών cloud ή γενικότερα την όποια εξωτερική ανάθεση.

Διακομιστές - Servers

Η κινητήρια δύναμη πίσω από τις ψηφιακές λύσεις μιας επιχείρησης

Θα μπορούσε ένας διακομιστής να ωφελήσει την επιχείρησή σας;

Οι διακομιστές λειτουργούν κατά κανόνα ως διανομείς (κομβικά σημεία) ενός δικτύου συνδεδεμένων υπολογιστών, όπου επεξεργάζονται αιτήσεις από αυτούς τους υπολογιστές. Αυτή η διάταξη αναφέρεται κοινώς και ως «δίκτυο πελάτη/διακομιστή».

Με τον όρο ‘πελάτη’ νοείται απλώς οποιοσδήποτε υπολογιστής μπορεί να συνδεθεί σε έναν διακομιστή (server) και να χρησιμοποιήσει τους πόρους του.

Ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ομότιμα δίκτυα αντί για κεντροποιημένα  δίκτυα, επειδή η εγκατάσταση και ρύθμισή τους είναι εύκολη και οικονομική. Όπως υποδηλώνει το όνομα, όλοι οι υπολογιστές σε ένα ομότιμο δίκτυο είναι ίσοι.

Οι χρήστες εντός ομότιμων δικτύων ελέγχουν τις δικές τους ρυθμίσεις επιφάνειας εργασίας και τη δική τους ασφάλεια και αποφασίζουν πότε, πώς και με ποιον θα χρησιμοποιούν από κοινού τους πόρους που περιέχονται στους υπολογιστές τους.

Διακομιστές - Servers

Απρόσκοπτη λειτουργία, ασφάλεια, αποτελεσματική διαχείριση δεδομένων

Γιατί να προτιμήσετε ένα κεντροποιημένα δίκτυο, όταν η εναλλακτική λύση ενός ομότιμου δικτύου είναι πολύ οικονομικότερη και η εγκατάσταση της είναι ευκολότερη;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μια επιχείρηση θα πρέπει να επιλέξει τη χρήση ενός εσωτερικού server, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων:

Η παραγωγικότητα των εργαζομένων και γενικότερα του εργασιακού χώρου παρουσιάζει αρκετά μεγάλη αύξηση.

Τα δεδομένα προστατεύονται από ισχυρότερα εργαλεία ασφαλείας, επομένως μειώνεται η απειλή από εισβολείς.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων της επιχείρησης και η ολική ή μερική επαναφορά τους είναι ευκολότερη.

Τα σημαντικά δεδομένα διατηρούνται όλα σε ένα σημείο όπου μπορείτε να τα ελέγχετε και φυσικά να τα προστατεύετε καλύτερα.

Μπορείτε να οργανώσετε την κεντρική διαχείριση ολόκληρου του συστήματος πληροφορικής τεχνολογίας.

Διακομιστής - Server

Η κινητήρια δύναμη πίσω από τις ψηφιακές λύσεις μιας επιχείρησης

Οι περισσότεροι δημιουργούν νοερά την εικόνα ενός μηχανήματος, ουσιαστικά όμως το λογισμικό είναι εκείνο που πραγματικά καθιστά τον διακομιστή αυτό που είναι. Το λογισμικό  επιτρέπει στον server την εκτέλεση των απαραίτητων λειτουργιών – όπως οργάνωση και επεξεργασία δεδομένων, έλεγχος πρόσβασης σε αρχεία και πόρους, ώστε το δίκτυό σας να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Συνήθως συσχετίζονταν με μεγάλες επιχειρήσεις και είναι γεγονός ότι ορισμένοι από τους διακομιστές ειδικής χρήσης που προορίζονται για συγκεκριμένη εργασία και αναφέρθηκαν παραπάνω ενδείκνυνται βασικά για μεγάλες επιχειρήσεις.

Ωστόσο όλο και περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ακόμα και εκείνες με μικρά δίκτυα που αποτελούνται από πέντε ή λιγότερους υπολογιστές επιλέγουν δίκτυα βασισμένα σε διακομιστές για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και την αύξηση της αποδοτικότητας.

Η δυνατότητα διαχείρισης της ασφάλειας και προστασίας των επαγγελματικών δεδομένων ζωτικής σημασίας με ελεγχόμενο τρόπο είναι ακόμα ένα βασικό κίνητρο για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να αναπτύξουν ένα δίκτυο.

Μπορεί ένας διακομιστής να εξοικονομήσει χρήματα;

Οι ευκαιρίες για περικοπή του κόστους και οι δυνατότητες για αποτροπή καταστροφών είναι ενδεικτικές για αυτό και όταν προσθέτετε τη δυνατότητα ενός διακομιστή  να απλοποιεί τις εργασίες και να επιτρέπει στους εργαζόμενους να επικεντρώνονται σε εργασία που αποφέρει έσοδα, η επένδυση μοιάζει να είναι μία από τις πιο ισχυρές επενδύσεις στην τεχνολογία που μπορεί να κάνει μια μικρή επιχείρηση.

Συνολικά, αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από τις ψηφιακές λύσεις μιας επιχείρησης. Παρέχουν ασφάλεια, αξιοπιστία, ταχύτητα και ευελιξία που απαιτούνται για την επιτυχία και την ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Διακομιστές - Servers

Αναλαμβάνουμε την μελέτη, παραμετροποίηση και υποστήριξη επώνυμων server (Dell, Hp, Lenovo, Compaq).

Εγγυόμαστε την άριστη και απρόσκοπτη λειτουργία τους, καθώς και την ελαχιστοποίηση του χρόνου αποκατάστασης προβλημάτων που παρουσιάζονται.

Ζητήστε να σας Καλέσουμε ή Καλέστε μας στο 215.215.6005

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Scroll to Top