Η Microsoft εμποδίζει την αναβάθμιση Windows 11 24H2 σε παλιούς υπολογιστές - Φορητός υπολογιστής

Η Microsoft εμποδίζει την αναβάθμιση Windows 11 24H2 σε παλιούς υπολογιστές

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Microsoft, η αναβάθμιση Windows 11 24H2, προγραμματίζεται μέσα στο έτος να φέρει ένα μεγάλο εμπόδιο, την απαίτηση της εντολής POPCNT.

Αυτό δυνητικά αποκόπτει μια σειρά από παλαιότερους υπολογιστές από τη λήψη της νέας αναβάθμισης, επηρεάζοντας τις επιχειρήσεις με υπάρχουσα υποδομή υλικού. Μέχρι στιγμής, η παράκαμψη των ελάχιστων απαιτήσεων για τα Windows 11, συμπεριλαμβανομένου του τσιπ TPM 2.0, δεν ήταν πολύ δύσκολη, εργαλεία όπως το Rufus επέτρεπαν την εγκατάσταση ακόμη και σε μη συμβατά συστήματα.

Ωστόσο, η αναβάθμιση Windows 11 24H2 φαίνεται να αλλάζει ριζικά το τοπίο, κάνοντας την αναβάθμιση Windows 11 24H2 την συγκεκριμένη στιγμή αδύνατη.

Είναι ο υπολογιστής σας συμβατός με την αναβάθμιση Windows 11 24H2;

Αναβάθμιση Windows 11 24H2 - POPCNT

Η εσωτερική εντολή POPCNT, συντομογραφία του Population Count, αν και δεν φαίνεται σημαντική, η Microsoft φέρεται να χρησιμοποιεί τώρα το POPCNT σε αρχεία συστήματος και σε προγράμματα οδήγησης και δυστυχώς, χωρίς αυτήν την εντολή, η εκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή θα είναι αδύνατη.

Βέβαια υπάρχουν και σχετικά καλά νέα, φαίνεται τελικά ότι θα επηρεάζονται μόνο υπολογιστές με πολύ παλιά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η Microsoft Εμποδίζει Την Αναβάθμιση Windows 11 24H2 Σε Παλιούς Υπολογιστές - Αναβάθμιση

Οι επεξεργαστές που υποστηρίζουν SSE4.2 ή SSE4a, που παρουσιάστηκαν πριν από περίπου 15 χρόνια, μπορούν να χειριστούν την εσωτερική εντολή POPCNT. Αυτό εξαιρεί πολύ παλιούς επεξεργαστές όπως ο Intel Core 2 Duo και παλαιότερους επεξεργαστές AMD. Ωστόσο, για τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από αξιόπιστους αλλά παλιούς σταθμούς εργασίας, αυτό αποτελεί πρόκληση.

Αναβάθμιση Windows 11 24H2 - Αντίκτυπο σε επιχειρήσεις με παλαιότερο υλικό

Η απαίτηση της εσωτερικής εντολής POPCNT για την αναβάθμιση Windows 11 24H2 δείχνει να επηρεάζει κατά πολύ αρκετές επιχειρήσεις που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από παλαιότερο υλικό στους υπολογιστές στους.

Η αντικατάσταση όλων των υπολογιστών με παλιά τεχνικά χαρακτηριστικά σε μια επιχείρηση μπορεί να είναι σημαντική οικονομική επιβάρυνση, διαταράσσοντας τη βιωσιμότητα και την παραγωγικότητα της εκάστοτε επιχείρησης.

Ενώ οι απλοί χρήστες μπορούν να επιλέξουν να παραμείνουν στην υποστηριζόμενη έκδοση των Windows 11 23H2 μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής της, το 2025, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πιο περίπλοκες και σημαντικές αποφάσεις.

Αναβάθμιση Windows 11 24H2 - Πιθανές συνέπειες για τις επιχειρήσεις

Κόστος αναβάθμισης σε νέο υλικό: Η αντικατάσταση μεγάλου αριθμού υπολογιστών λόγω ασυμβατότητας αποτελεί σημαντικό οικονομικό εμπόδιο, ειδικά για τις μικρότερες επιχειρήσεις. Η εξισορρόπηση του κόστους αναβάθμισης έναντι των πιθανών κινδύνων ασφάλειας και των κερδών απόδοσης γίνεται μια κρίσιμη απόφαση.

Διαταραχές στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης: Η μετεγκατάσταση δεδομένων και εφαρμογών σε νέους υπολογιστές απαιτεί χρόνο και πόρους, οδηγώντας σε πιθανές διαταραχές στην ομαλή λειτουργία και απώλεια παραγωγικότητας της εκάστοτε επιχείρησης.

Θέματα ασφάλειας: Η παραμονή σε παλαιότερα συστήματα εκθέτει τις επιχειρήσεις σε πιθανά κενά ασφάλειας που θα διορθωνόντουσαν σε μελλοντικές ενημερώσεις (λειτουργικό σύστημα). Η εξισορρόπηση του κόστους των αναβαθμίσεων με τον κίνδυνο παραβιάσεων της ασφάλειας απαιτεί προσεκτική αξιολόγηση.

Μειωμένη απόδοση: Τα παλαιότερα συστήματα μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το νεότερο λογισμικό, οδηγώντας σε μείωση απόδοσης και παρεμπόδιση της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Στην αντίθετη περίπτωση, η αναβάθμιση μπορεί να οδηγήσει σε κέρδη αποδοτικότητας και πιο ομαλή εμπειρία χρήστη.

Αναβάθμιση Windows 11 24H2 - Εναλλακτικές λύσεις για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται

Αναβάθμιση υλικού: Αυτή είναι η πιο απλή λύση, που διασφαλίζει τη συμβατότητα και ενισχύει ενδεχομένως την απόδοση και την ασφάλεια. Ωστόσο, είναι συχνά η πιο ακριβή επιλογή.

Παραμονή στην έκδοση Windows 11 23H2: Μέχρι το τέλος της υποστήριξης της έκδοσης Windows 11 23H2 από την Microsoft το 2025, τα Windows 11 23H2 παραμένουν ασφαλή και υποστηρίζονται. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις χάνουν πιθανές βελτιώσεις ασφάλειας και απόδοσης που θα είχαν από νεότερες αναβαθμίσεις.

Επιλέξτε εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα: Εξετάστε το ενδεχόμενο επιλογής λειτουργικού συστήματος Linux ή λύσεις που βασίζονται σε cloud που ενδέχεται να έχουν καλή απόδοση σε παλαιότερο υλικό. Ωστόσο, η μετεγκατάσταση δεδομένων και εφαρμογών μπορεί να είναι πολύπλοκη και η συμβατότητα με συγκεκριμένα επιχειρηματικά λογισμικά χρειάζεται προσεκτικό έλεγχο.

Αναβάθμιση Windows 11 24H2 - Επίλογος

Η απαίτηση της εσωτερικής εντολής POPCNT για την αναβάθμιση Windows 11 24H2 αποτελεί πρόκληση για επιχειρήσεις με παλαιότερα συστήματα.

Θα πρέπει η εκάστοτε επιχείρηση να κοιτάξει τους παράγοντες που θα την επηρεάσουν όχι μόνο από οικονομικής πλευράς αλλά και από θέματα ασφάλειας και λειτουργικότητας.

Η διερεύνηση άλλων εναλλακτικών λύσεων και ο προσεκτικός σχεδιασμός στρατηγικών αναβάθμισης είναι απαραίτητα για την ομαλή υλοποίηση και την ελαχιστοποίηση των διακοπών.

Εάν χρειάζεστε εταιρεία τεχνικής υποστήριξης η οποία θα αναλάβει να μελετήσει και να σας προτείνει τις βέλτιστες επιλογές που έχετε στο θέμα των αναβαθμίσεων ή γενικότερα των διαθέσιμων επιλογών, μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας.

Share it

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll to Top