5 συνηθισμένα σφάλματα Backup - Server Backup

5 συνηθισμένα σφάλματα Backup που πρέπει να αποφύγετε για την επιχείρησή σας

Τα 5 πιο συνηθισμένα σφάλματα backup που κάνουν – σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο των επιχειρήσεων – οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, και τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν είναι έτοιμες να προστατευτούν από μια κυβερνοεπίθεση που είναι σίγουρο ότι θα δεχτούν στο άμεσο μέλλον.

Η συχνή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και τη προστασία των δεδομένων της επιχείρησης σας.

Υπάρχουν πάντα απειλές στο διαδίκτυο και εάν δεν δημιουργείτε προσεκτικά και με συνέπεια αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων της επιχείρησής σας, θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο τα αρχεία σας. Έτσι, τα δεδομένα αυτά εάν χαθούν θα είναι δύσκολο – αν όχι αδύνατο – να ανακτηθούν.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την απώλεια δεδομένων είναι να δημιουργείτε συχνά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά σφάλματα backup και κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότερες επιχειρήσεις στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

5 συνηθισμένα σφάλματα Backup - Αποτυχία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χωρίς σαφές πλάνο.

Εάν δεν προγραμματίζετε σωστά και σε τακτά χρονικά διαστήματα τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, είναι πολύ πιθανό να το ξεχάσετε και να χάσετε τα δεδομένα σας.

Έτσι, ο μόνος τρόπος για να μην έχετε προβλήματα και σφάλματα backup, είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σαφή στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων που θα ακολουθείτε πάντα. Επομένως, έτσι προστατεύετε τα δεδομένα της επιχείρησής σας από κοινές απειλές και προβλήματα.

Αρχικά θα πρέπει να εξετάσετε ποια δεδομένα χρειάζονται αντίγραφο ασφαλείας και ύστερα να αποφασίσετε πόσο συχνά θα δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας.

Επίσης, είναι σημαντικό να επιλέξετε πού θα αποθηκεύσετε το υλικό ή που θα κρατάτε το λογισμικό που χρησιμοποιείτε για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ανάλογα με το αν έχετε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση και με βάση τον όγκο δεδομένων σας.

5 συνηθισμένα σφάλματα Backup - Δεν υπάρχει πάνω από μία επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Ένα από τα πιο κοινά σφάλματα backup, είναι το να μην έχετε πάντα πολλαπλές επιλογές.

Το να έχετε περισσότερες από μία επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι η πιο αποτελεσματική κίνηση που μπορείτε να κάνετε.

Δεν πρέπει ποτέ να έχετε μόνο μία επιλογή για την αποθήκευση των αντιγράφων των δεδομένων σας διότι η πρώτη μπορεί να έχει προβλήματα και να βρεθείτε χωρίς αντίγραφα των δεδομένων σας.

5 Συνηθισμένα Σφάλματα Backup - Αντίγραφα Ασφαλείας

Δοκιμάστε μια ποικιλία μεθόδων που μπορεί να περιλαμβάνει από flash drives, NAS, σκληρούς δίσκους εσωτερικούς ή και εξωτερικούς, μέχρι και αποθήκευση σε cloud.

Κάθε μία από αυτές τις λύσεις σας διευκολύνει να ανακτήσετε τα δεδομένα σας σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και τα χάσετε.

Η αποθήκευση των δεδομένων σας στο cloud σε κάποια υπηρεσία όπως το idrive είναι μια αξιόπιστη και γρήγορη επιλογή εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να καταστραφεί το αντίγραφο ασφαλείας σας.

Η χρήση του αποθηκευτικού χώρου στο cloud σημαίνει ότι τα δεδομένα σας αποθηκεύονται σε κέντρα δεδομένων εκτός τοποθεσίας και μπορούν να ανακτηθούν με την άνεσή σας χωρίς να υπάρχει φόβος απώλειας ή κλοπής.

Ωστόσο όμως, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι ενώ τα αντίγραφα ασφαλείας του cloud είναι ασφαλή από φυσικούς κινδύνους, είναι ευάλωτα σε διαρροή δεδομένων λόγω ζητημάτων ασφαλείας για αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Η επόμενη λύση και σίγουρα καλύτερη αν δεν θέλετε να έχετε μηνιαία ή ετήσια κόστη, ή αν δεν θέλετε να έχετε τα αρχεία σας στο cloud, είναι το NAS (Network Attached Storage). Εμείς ως εταιρεία τεχνικής υποστήριξης προτείνουμε το NAS σε όλες τις περιπτώσεις για την φύλαξη αντιγράφων ασφαλείας.

5 συνηθισμένα σφάλματα Backup - Αποτυχία δοκιμής των αντιγράφων ασφαλείας σας

Για να μην έχετε σφάλματα backup, καλό θα ήταν να ελέγχετε τις εφεδρικές μονάδες αποθήκευσης που διαθέτετε όπως σκληρούς δίσκους ή flash drives για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν φυσικές ή λειτουργικές φθορές, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να επαναφέρετε αξιόπιστα τα αντίγραφα ασφαλείας σας.

Επίσης για να μην έχετε σφάλματα backup χρειάζεται τακτικός έλεγχος και δοκιμή επαναφοράς μετά από διακοπές ρεύματος ή γενικών προβλημάτων υλικού.

Ο έλεγχος των δεδομένων σας μία φορά το μήνα ή ακόμα και μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με τον όγκο δεδομένων που έχετε, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.

5 συνηθισμένα σφάλματα Backup – Δεν έχετε εκπαιδεύσει κατάλληλα το προσωπικό σας

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, έτσι ώστε να μπορείτε να αποφύγετε πιθανές κινήσεις ή λειτουργίες όπου τα δεδομένα σας ενδέχεται να παραβιαστούν.

Βέβαια, αυτό μπορείτε να το αποφύγετε εκπαιδεύοντας σωστά το προσωπικό σας.

Το προσωπικό σας είναι η ραχοκοκαλιά της επιχείρησής σας και συχνά ενδέχεται να κάνει λάθη που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα σας.

5 Συνηθισμένα Σφάλματα Backup - Εκπαίδευση Υπαλλήλων

Πρέπει να τους εκπαιδεύσετε ώστε να είναι σε επιφυλακή για τυχόν απειλές που μπορεί να συναντήσουν στο διαδίκτυο και που μπορούν εύκολα να επηρεάσουν και να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα σας.

Για παράδειγμα, είναι πολύ συνηθισμένο για τους χάκερς να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μηνύματα ή ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν προσωπικά δεδομένα από την επιχείρηση σας. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι δεν δίνουν ευαίσθητες πληροφορίες της εταιρείας μέσω email. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν και να ελέγχουν πάντα ότι το πρόγραμμα περιήγησής τους είναι ασφαλές όταν εισάγουν ευαίσθητες πληροφορίες.

5 συνηθισμένα σφάλματα Backup – Μη Αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Αρχικά, ο αυτοματισμός μπορεί να κάνει πολύ εύκολη τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για τη διαφύλαξη των δεδομένων σας οπότε καλό θα ήταν να μην τον αποφεύγετε. Κατά συνέπεια η αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του συστήματός σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Δεν θα χρειάζεται πλέον να βασίζεστε στη μη αυτόματη χειροκίνητη αποθήκευση, οπότε μπορείτε απλώς να δημιουργήσετε αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας και να το ξεχάσετε ολοκληρωτικά.

Επίσης, θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις ότι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ήταν επιτυχής. Το καλύτερο με τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας είναι ότι σας απελευθερώνουν πολύτιμο χρόνο να κάνετε άλλες εργασίες, ειδικά αν έχετε μικρή ή μεσαία επιχείρηση.

5 συνηθισμένα σφάλματα Backup – Αποφύγετε λάθη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας είναι ασφαλής.Πρέπει να αποφύγετε τυχόν λάθη στην δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, με κάθε κόστος για να προστατεύσετε την επιχείρησή σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πολύ εύκολα. Απλώς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε συνεπείς και ότι επιλέγετε μια ποικιλία μεθόδων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τα αρχεία σας, ώστε να μην υποπέσετε σε σφάλματα Backup.

Κάνοντας τα παραπάνω, θα ελαχιστοποιήσετε τις απειλές από το διαδίκτυο που αφορούν τα δεδομένα σας και επίσης θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να χαθούν.

Εάν θέλετε εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη ώστε να δημιουργήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας με συνέπεια και σιγουριά ότι δεν θα χάσετε τα δεδομένα σας θα ήταν πιο επιχειρηματικά ορθό και βέλτιστο να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρεία όπως η AiO για την τεχνική σας υποστήριξη.

Share it

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Skype
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll to Top